Què és AMP o accelerated mobile pages?

L’AMP (Accelerated Mobile Pages) és una iniciativa de codi obert implementada, entre d’altres, per Google i que permet renderitzar i visualitzar pàgines web des de dispositius mòbils de manera pràcticament instantània.

AMP té el suport de grans gegants del sector tecnològic com Twitter, Pinterest, WordPress o Linkedin, i el seu objectiu principal és el de millorar l’experiència l’usuari a l’hora de consumir informació des de dispositius mòbils.

A més, AMP, és Open Source i té una comunitat creixent al darrere.

Qualsevol pàgina que utilitza AMP en la versió mòbil, té una versió “desktop” del contingut que el fa rastrejable i indexable pels crawlers dels buscadors.

En aquest sentit doncs, AMP és la solució perfecta pel “mobile first” iniciada pels grans cercadors, on es prioritza el posicionament de les pàgines que hagin estat dissenyades específicament per a dispositius mòbils.

 

Per a què serveix l’AMP?

La principal funció d’aquesta tecnologia és la d’optimitzar els temps de càrrega de les pàgines.

A la pràctica, AMP, elimina elements com el CSS o Javascript, donant prioritat a imatges i textos (és a dir, a la informació essencial perquè els usuaris puguin accedir als continguts), i evita d’aquesta manera la càrrega d’elements innecessaris per a la navegació.

 

Per què hauria de fer servir l’AMP al meu lloc web?

Molt senzill:

-Google comença a tenir en compte l’AMP a l’hora de posicionar i classificar les pàgines en els resultats de cerca: les visites mòbil ja representen al voltant d’un 50% del total de visites a webs a nivell mundial

Quins beneficis aporta a la meva pàgina?

Les dades parlen per si soles: Les pàgines desenvolupades fent servir AMP, de mitjana, tenen una càrrega inferior a un segon i una reducció de l’estona de càrrega de fins a 3 vegades respecte de les versions de la pàgina sense Accelerated Mobile Pages.

Amb aquesta velocitat, l’experiència d’usuari, és immillorable.

En conclusió, AMP està cridat a esdevenir l’estàndard pels projectes web que vulguin oferir una experiència d’usuari única, ràpida, seriosa i engrescadora.

A Iskra, treballem amb AMP, per oferir als nostres clients, projectes web d’altes prestacions, ràpids i amb valor afegit.

Vols conèixer-nos? Contacta’ns!

info@iskra.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *