Fa ben poc temps,  els desplegaments de les aplicacions web eren monolítics: grans bases de codi que creixia i creixia  en noves funcions fins a convertir-se en un gegant enorme, de moviments lents i dificils de gestionar. Avui en dia però, la tendència entre desenvolupadors, arquitectes i experts en DevOps és el convenciment que és molt millor utilitzar microserveis que un monòlit gegant. Normalment, utilitzar una arquitectura basada en microserveis significa dividir el monòlit en almenys dues aplicacions: l’aplicació front-end i una app de back-end (API). 

Un cop queda clara la necessitat i idoneïtat d’utilitzar microserveis, sorgeix la pregunta: En quin entorn és millor executar microserveis? Què hem de triar perquè el servei sigui estable i a la vegada sigui fàcil de gestionar i d’implementar? La resposta és fàcil: Docker!

En aquest article, us explicarem què és Docker i què és Kubernetes. 

A Iskra som experts en Docker i Kubernetes . Som de Manresa, Barcelona. Si necessites suport en Docker o Kubernetes, contacta’ns!

Docker? Què és Docker?

Docker és una eina dissenyada per a facilitar la vida als DevOps.

Amb Docker, un desenvolupador pot crear, desplegar i executar aplicacions en contenidors. Els contenidors permeten al desenvolupador empaquetar una aplicació amb totes les parts que necessita, com ara biblioteques i altres dependències, i enviar-la tota amb un sol paquet.

Docker, abans i després

 

Utilitzant contenidors, els desenvolupadors poden (re)implementar fàcilment una imatge a qualsevol sistema operatiu. Només cal instal·lar Docker, executar una comanda i l’aplicació estarà en funcionament. A més, un dels altres grans avantatges d’utilitzar Docker, és que no cal preocupar-se per les noves versions de les biblioteques del sistema operatiu amfitrió. Es poden llançar més contenidors al mateix host: serà la mateixa aplicació o una altra? No importa.

Sí, Docker és una eina fantàstica. Però la gran pregunta és: com i on s’han de llançar els contenidors?

Hi ha moltes opcions sobre com i on executar contenidors: AWS Elastic Container Service (AWS Fargate o una instància reservada amb escala automàtica horitzontal i vertical); una instància del núvol amb una imatge Docker predefinida a Azure o Google Cloud (amb plantilles, grups d’instàncies i escalat automàtic); a un servidor propi amb Docker; o, per descomptat, 

Kubernetes! Un servei desenvolupat per Google el 2014, per a la virtualització de contenidors.

A Iskra som experts en Docker i Kubernetes . Som de Manresa, Barcelona. Si necessites suport en Docker o Kubernetes, contacta’ns!

Kubernetes? Què és això?

Kubernetes és un sistema de codi obert que permet executar contenidors, gestionar-los, automatitzar desplegaments, escalar, crear i configurar adreces, desplegar aplicacions entre moltes d’altres coses. Bàsicament, podeu llançar una o diverses instàncies i instal·lar Kubernetes per operar-les com a clúster de Kubernetes. Un cop fet, s’obté l’endpoint de l’API del clúster Kubernetes, es configura el kubectl (una eina per a gestionar els clústers de Kubernetes) i Kubernetes ja està a punt!

 

Així doncs, per què l’hauria de fer servir?

Amb Kubernetes, podeu utilitzar al màxim els recursos computacionals. D’alguna manera,  Kubernetes, permet que sigueu “el capità del vaixell” (infraestructura) fent que Kubernetes mateix, sigui el vent que empeny la vela. Amb Kubernetes, el servei serà HA i,  el més important de tot, amb Kubernetes, permet estalviar una gran quantitat de recursos econòmics tot optimitzant la vostra infraestructura de desplegament. 

A Iskra som experts en Docker i Kubernetes . Som de Manresa, Barcelona. Si necessites suport en Docker o Kubernetes, contacta’ns!


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *