Preguntes freqüents

Com feu la valoració dels projectes?

Fer la valoració econòmica i temporal d’un projecte tecnològic no és gens fàcil. Cada projecte és diferent i té les seves singularitats i per tant no és una “ciència exacte” la valoració. 
– En aquest sentit les valoracions que fem a Iskra es basen en tres paràmetres: 
– En l’experiència acumulada per saber i anticipar-nos a les casuístiques que poden sortir.
– En les tecnologies que s’han d’utilitzar pel desenvolupament. 
– En el temps de desenvolupament que preveiem que pot comportar el projecte.

Els pressupostos que feu, tenen cost?

No. 
De totes maneres per fer un pressupost volem parlar amb tu. Necessitem saber exactament què tens al cap. Per fer-ho, et demanarem de fer-nos una trucada o de convidar-te a un cafè a les nostres oficines. 
D’aquesta manera, a part de poder entendre què necessites i poder-te fer una valoració, també podràs veure si la nostra manera de treballar encaixa amb el que vols.

Tinc un projecte al cap. Si us l’explico, em robareu la idea?

Nosaltres som desenvolupadors i treballem per clients. No robem idees! De totes maneres és normal que tinguis certes reserves a l’hora d’explicar-nos la teva idea. En aquest sentit, si així es requereix, abans de qualsevol explicació que pugui ser crítica, firmarem un NDA.

De qui és el codi que desenvolupeu?

A Iskra desenvolupem utilitzant tecnologies de codi obert. Això, a la pràctica, vol dir que els clients tenen accés al 100% del codi del seu projecte, amb total transparència.

Sou l’empresa que busco si vull una pàgina web per la meva empresa?

Ens sap greu, però “no”. A Iskra fem “software” web, és a dir, que va una mica més enllà de fer una pàgina web. Per explicar millor quin tipus de projectes fem, te’n posem alguns exemples aquí sota:
– Intranets
– Gestors documentals
– APIs i middlewares
– Projectes que requereixin machine learning
– Frontals web amb tecnologies àgils
– Aplicacions mòbil o Progressive web apps

Oferiu també serveis de disseny, SEO i social media?

No.

No som dissenyadors. Normalment treballem amb dissenyadors o especialistes en xarxes socials que són externs. De manera que si ja tens un dissenyador que t’ajuda, o la teva empresa ja en té, per nosaltres, perfecte!

Podeu oferir una persona dedicada exclusivament al meu projecte?

Sí.

Evidentment dependrà del projecte, de la magnitud que tingui, i del rendiment que tingui un cop estigui en producció.

A Iskra ens agrada “formar part” dels nostres clients i, en aquest sentit, ens agraden les relacions a llarg termini. Preferim una relació de “partners” per sobre d’una relació “client-proveïdor”.

Podeu donar suport al meu equip d’IT?

Sí.

De fet és una de les nostres tasques. Els departaments d’IT són vitals per a qualsevol empresa, però també els va bé, de poder conèixer altres punts de vista, ja sigui contrastant criteris o desenvolupant certes coses.

Per què us hauríem de triar a vosaltres i no a una altra empresa?

Carai! Això és difícil de respondre.

Segurament no som pas millors que d’altres empreses semblants. El que potser sí que tenim és una manera de treballar diferent. Ens agrada implicar-nos molt en els projectes amb els que col·laborem. Tenim una filosofia d’empresa molt oberta i acompanyada de valors que no només són els estrictament empresarials.Ens encanta la tecnologia i intentem tractar sempre bé a tothom.

Com gestioneu els projectes?

Treballem amb metodologies de desenvolupament àgil.

Això vol dir, que compartim amb els nostres clients espais de seguiment de projectes. D’aquesta manera, hi ha un control absolut sobre com avança tot i el projectes es va consolidant exactament com vol el client.

Per tenir una comunicació àgil, sovint també utilitzem grups de Telegram.

A quin any vau començar?

Iskra vam començar a l’any 2011. Ja fa uns quants anys! Avui som un equip de 13 desenvolupadors.

Quin tipus de projectes feu?

A Iskra treballem sobretot en tres grans àrees de projectes:

– Projectes web que requereixen de front-ends àgils, ràpids i escalables.

– Projectes que requereixen de back-ends sòlids i complexes: workflows, gestors documentals, interpretació textual mitjançant machine learning.

No estic segur de que el meu projecte encaixi amb el que feu. En podem parlar igualment?

Sí, és clar que si!

Ens encanta escoltar propostes i projectes. No ens tanquem a cap mena de col·laboració!

Què són els Cafès amb Web?

Els Cafès en Web són unes jornades, que organitzem de tant en tant a Iskra. Consisteixen en fer una trobada entre tecnòlegs, de tecnologies i empreses diferents, i compartir el que sabem d’una tecnologia o una altra. Ens agrada compartir els coneixements que tenim i adquirir-ne de nous. Creiem més en la cooperació que en la competició.

Per què heu fet un canal de Telegram?

Perquè, amb la mateixa filosofia de voler compartir el coneixement, creiem que un canal que informi de les novetats del món del software web, pot ser interessant per a molta gent. Creiem més en la cooperació que en la competició.