Adéu Magento 1, trobarem a faltar el teu somriure. O no!

La flama de la versió 1 de Magento, s’apaga. A partir del dia 1 de juny del 2020 deixaran de fer-se actualitzacions i pedaços de seguretat sobre la plataforma. 

El canvi que suposa passar de la versió 1 de Magento a la versió 2 és molt considerable i serà, segur, traumàtic per a qualsevol empresa que vulgui fer-lo. 

La situació per aquelles botigues que avui en dia estiguin en Magento 1 pot ser molt complicada. En aquest article doncs, intentarem desgranar les diverses opcions existents perquè la situació sigui el més amable possible.

 

Magento 1, què comporta pel teu negoci.

Magento ja va anunciar la data de finalització del suport oficial a “Magento 1”. Serà a partir de l’1 de juny de 2020. Des de l’anunci, que va agafar per sorpresa a molta gent, els propietaris d’una botigua Magento tenen un repte majúscul al davant: han de prendre una decisió clau sobre el futur del seu ecommerce. 

Aquesta decisió doncs, hauria d’estar basada en la realitat de cada negoci i sobretot en les possibilitats futures de creixement, seguretat, flexibilitat i escalabilitat. 

Després d’analitzar tècnicament Magento 1, Magento 2 i d’altres solucions ecommerce més modernes com ara Saleor, hem convingut en aquestes que teniu aquestes 3 opcions: 

 

Opció 1: Quedeu-vos amb Magento 1

Realment cal actualitzar el teu ecommerce si fa servir Magento 1?

No, no cal. La vostra botiga seguirà funcionant normalment. Això sí, si decidiu que no voleu actualitzar-lo, cal que sigueu conscients d’algunes incidències que podeu tenir: 

  • L’evolució de les funcionalitats de la botiga, no vindran de les noves versions si no que haureu de fer desenvolupaments a mida. 
  • No hi hauran pedaços de seguretat ni correccions de qualitat en el codi. Això significa que si alguna cosa es trenca o disminueix el rendiment, us hi haureu d’adaptar. 
  • La vostra botiga no podrà operar fent servir les noves versions de PHP. 
  • Sense actualitzacions periòdiques, el vostre SEO se’n pot veure penalitzat. 

Així doncs, segons la nostra opinió,  mantenir-se a Magento 1, pot fer que perdeu competitivitat. 

 

Opció 2: actualitzeu a Magento 2

La decisió més lògica, sense analitzar massa la situació, sembla que sigui la de passar de Magento 1 a Magento 2. La nova versió de la plataforma, més que una evolució, és una refactorització de tot el codi, i això, en un projecte de tants anys, és dir molt. 

Tot apunta que la implementació del nou Magento tindrà un cost prou elevat,  fins i tot si utilitzeu Magento Open Source (edició Magento Community).

Pel que hem pogut comprovar, les versions de Magento 2 requereixen d’un administrador professional per a mantenir-lo. A la pràctica això voldrà dir que les botigues tindran un cost elevat d’allotjament i manteniment de la nova plataforma. 

A quest cost elevat s’hi ha d’afegir el cost de contractar desenvolupadors. Un desenvolupador de Magento 2 requereix de bons coneixements de l’entorn. Tot i que en el mercat ja n’hi han bastants, ja es comença apuntar que el cost d’un desenvolupador/a de Magento 2 és substancialment més alt que el d’un de Magento 1. 

 

Opció 3: Senzillament, deixieu Magento

Aquesta és realment una opció a tenir en compte. Fa molts anys Magento era una molt bona opció, però des de fa temps ja existeixen alternatives molt bones i, segons la nostra opinió, millors. 

Opcions com Saleor, un framework open source, que utilitza un conjunt de tecnologies molt escalables i modernes, es presenta com el substitut modern ideal de Magento. El cost de desenvolupament és molt menor i les possibilitats que ofereix son enormes. 

És evident que passar d’un sistema a l’altra no serà un camí de roses Per descomptat, una migració sempre és complexa, però tingues per segur que una actualització de programari o aplicar pedaços de seguretat o millores de programari a Magento és tota una epopeia. 

De fet, si hi penseu, actualitzar a Magento 2 és un projecte de migració en si mateix. No val la pena provar alguna cosa nova, que us pugui estalviar diners i funcionar millor i a l’hora us ajudi a vendre més? 

Tant si us decanteu per quedar-vos amb Magento 1, com per migrar a Magento 2 o per buscar alternatives, som aquí per ajudar-vos.

Categories: ecommerce

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *