Què és Rust?

La raó per la que molts de nosaltres coneixem el llenguatge de programació Rust, és perquè darrere hi ha Mozilla. Encara que molts desenvolupadros l’estan descobrint especialment en aquests 2 darrers anys,  la realitat és que oficialment va néixer el 2010.

Empreses com Coursera, Dropbox, GNOM, NPM , etc.. estan començant a programar en Rust en els seus projectes. Dropbox, per exemple, l’utilitza pels seus clients de Windows.

Característiques de Rust.
Rust és un cosí molt proper a C i C ++, la sintaxi és molt similar, és a dir, hi podem trobar les classiques  keys i blocs de codi o els condicionals  i els cicles.

Per a les variables, amb Rust, comptem amb inferència de tipus, així que no sempre haurem de dir-li quin tipus de dada és, tot i que perquè això realment apliqui haurem d’utilitzar la sintàxi let. Per permetre que una variable sigui mutable haurem de afegir la sintàxi mutlet en la definició de la variable.

Rust no ens permet, com ja ho fan ara molts llenguatges, utilitzar un valor que no hagi estat inicialitzat prèviament. Una cosa que també es repeteix en d’altres llenguatges de programació és que com a mínim necessitem una funció d’inici (la famosa funció main). Ara bé, una característica important, Rust és un llenguatge basat en expressions, de fet hi ha 2 tipus de sentències i tota la resta són només una expressió.

Els 3 objectius que Rust porta en el seu ADN són la velocitat, la concurrència i la seguretat i, a diferència de llenguatges com Java, Rust no té cap garbage collector.

Les abstraccions a zero cost són l’eina més important que permet que la seguretat i velocitat es mantinguin en un estàndard elevat i fàcil d’implementar. En la documentació de Rust, s’esmenta (i de fet molts desenvolupadors també ho fan) que un dels problemes de desenvolupar en Rust és la corba d’aprenentatge que té. Algunes regles que implementa Rust són diferents a les que estem acostumats i això fa que, especialment durant l’inici,  els desenvolupadors de Rust es passen hores barallant-te i mirant d’entendre el compilador.

A Iskra som especialistes en desenvolupament en Rust. Fem aplicacions i programació Rust per aquells projectes que requereixen d’una velocitat especial acompanyat d’una alt rendiment.

Si necessiteu programadors rust o desenvolupar un projecte en Rust, estarem encantats de parlar amb tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *