Per què són importants les Progressive web apps?
Les aplicacions mòbils ocupen molt d’espai als nostres telèfons. De fet, el teu dispositiu en deu estar ple d’aplicacions. Les aplicacions web progressives, les PWA, ocupen menys espai de mitjana que les aplicacions “convencionals”, i et poden estalviar molt d’espai i consum de dades, senzillament perquè no existeix el concepte de descàrrega. Amb una PWA, no necessites baixar-te cap aplicació per tenir tot el que t’ofereix una aplicació convencional: notificacions, localització, suport offline, etc…

Com funcionen les PWAs?
Les Progressive web apps estan desenvolupades a partir d’alguns estàndard we, com per exemple: els Service Workers l’HTTPS i els Web App Manifests.
– Els Service Workers: permeten als desenvolupadors programar webs que funcionen sense internet.
– Els Web App Manifest permeten als usuaris fer accions tipus: situar l’aplicació web a la pantalla d’inici del dispositu mobil o interactuar-hi com si fos una aplicació nativa. Això vol dir, a la pràctica, que una web pot funcionar amb o sense connexió a internet i al mateix temps es pot obrir directament com qualsevol altra aplicació.

Què pot fer una PWA?
Segons el Mobile App Report, any 2017, de comScore, les webs es fan servir 3 vegades més que les aplicacions mòbils. Tot i això, els usuaris utilitzen més les aplicacions que els cercadors mòbils. Per tant, el resultat és clar: als dispositius mòbils, en aquest moment, les aplicacions natives encara manen. Però…per què? La resposta és senzilla: perquè són ràpides i robustes. Ofereixen notificacions push, ofereixen una integració total amb altres aplicacions i webs, ofereixen localització, etc… Per tant, si la voluntat d’una empresa és la d’aconseguir arribar a molts possibles usuaris ha de fer dues coses inevitablement: desenvolupar una aplicació mòbil nativa, i a més a més desenvolupar una pàgina web perfectament mobilitzada. I val a dir que això porta molta molta feina. Així doncs… no és lògic pensar que seria millor fer senzillament una pàgina web que ho pugui fer-ho tot?
Doncs precisament per això s’han creat les PWAs. Per exemple, Forbes o el Financial Times han deixat de tenir aplicació i han passat a tenir PWAs. Uber i Lyft han llençat ja fa mesos la seva aplicació web progressiva.
Les PWAs poden utilitzar totes les potencialitats dels dispositius: la càmera, emmagatzematge de dades, el GPS i els sensors de moviment, la detecció facial, etc..Això pot suposar un pas de gegant per les experiències de realitat virtual i augmentada, directament a través de la web.

Com s’utilitzen les PWAs?
Fer servir una PWA és tan fàcil com visitar una pàgina web. L’usuari només ha de visitar la teva pàgina web i si el teu projecte té una PWA li demanarà a l’usuari d’afegir-la a la pàgina principal. L’aplicació web actuarà exactament igual que qualsevol altre aplicació. De fet, al ritme que avança la tecnologia, a Iskra estem segurs que en pocs mesos les PWAs podran fer casi casi tot el que fa una aplicació nativa.

Vols conèixer-nos? Contacta’ns!

info@iskra.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *